Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Salto Grande. Por información adicional contacte bibliosg@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Salto Grande.
Fecha :  24/10/2014
Actualizado :  17/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LADO, J.; RODRIGO, M.J.; CRONJE, P.; ZACARÍAS, L.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; M.J. RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos), España; P. CRONJE, Citrus Research International (CRI), University of Stellenbosch, Sudáfrica; L. ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos), España.
Título :  Involvement of lycopene in the induction of tolerance to chilling injury in grapefruit.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Postharvest Biology & Technology, 2015, v.100, p. 176-186.
ISSN :  0925-5214
DOI :  10.1016/j.postharvbio.2014.10.002
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Grapefruit are among the more sensitive Citrus varieties likely to develop chilling injury (CI) symptoms during postharvest storage at low temperatures. Comparative observations of the incidence of CI in fruit of white Marsh (MSH) and red Star Ruby (SR) grapefruit during postharvest storage at 2 C plus 7 days at 20 C to simulate shelf-life revealed that (1) the former was consistently more sensitive to CI, developing cold damage uniformly throughout the whole rind surface, and (2) more strikingly, CI symptoms in fruit of SR grapefruit were restricted to the yellow areas of the rind and the red-colored zones were almost absent of cold damage. This tolerance to CI in red flavedo was associated with high carotenoid (2) and lycopene (14) contents, as compared with yellow-colored flavedo. Absence of chilling damage in red areas of SR grapefruit rind was confirmed by cellular ultrastructure observations, in which these epidermal cells were intact, with a well-defined structure and compact vacuoles filled with content. Cells of yellow-colored tissue developing CI, were collapsed, with a contracted vacuole and shrinking organelles. To explore whether the tolerance to CI in red areas of grapefruit rind was due to an elevated lycopene concentration, chemical and environmental stimulation of this carotenoid was performed in fruit of both grapefruit varieties. Application of the inhibitor of the lycopene cyclase activity, CPTA (2-(4- chlorophenylthio) triethylamine hydrochlo... Presentar Todo
Thesagro :  ALMACENAMIENTO EN FRIO; CITRUS; ESTRES TERMICO; FRIO; TECNOLOGIA POSCOSECHA; TOLERANCIA AL FRIO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Salto Grande (SG)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
SG100002 - 1PXIAP - DDPP/POSTHARV.BIOL.TECH/2014

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  22/02/2014
Autor :  Galmez, J.
Título :  Evaluación del preenfriado en módulo portatil
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2005.
Páginas :  p. 23
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 397)
Idioma :  Español
Thesagro :  ENFRIAMIENTO; FRESA.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/422/1/111219220807104235.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
No copia registrada de este documento.
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional